De ce sa zambim?

Zambetul si rasul vindeca atat fizic, cat si emotional. In primul rand, imbunatateste circulatia sangelui, respiratia si imunitatea, plus ca ne tonifiaza abdomenul (asta, ca bonus). Iar apoi, din punct de vedere psihic ne stimuleaza starea de spirit. Victor Hugo spunea ca “rasul e ca soarele, alunga iarna de pe chipul oamenilor.”

Zambetul detensioneaza. Cand zambim, ne destindem, iar cand radem, muschii corpului se relaxeaza si, astfel, simptomele de anxietate si stres sunt diminuate, iar micile dureri, calmate.

Suntem mai frumoase cand zambim! Un chip fericit, cu zambetul pe buze arata, pur si simplu, mai bine, iar o femeie care rade transmite frumusete! Se spune ca ridurile de expresie formate prin ras reflecta o viata buna, traita frumos, armonios. Suntem de acord: este o iscusinta sa stii sa iti porti bine ridurile!

Zambetul imbunatateste viata sociala. Cei care zambesc, in mod obisnuit, atrag oameni in jurul lor si isi largesc cu usurinta cercul de prieteni/amici. Chiar si la birou, o persoana care zambeste este perceputa a fi mai usor de abordat.

Ne da o energie buna. Un zambet in sine schimba starea de spirit, chiar daca si pentru cateva secunde, conteaza! Te face sa vezi partea mai buna a lucrurilor si sa fii mai pozitiva.

Zambetul in cuplu. Suntem mai atragatoare cand zambim, ca sa nu mai spunem ca zambetul este atasamentul complicitatii, intr-un cuplu, dar si cel mai natural semn de afectiune. Nu uita sa-i zambesti celui pe care il iubesti!

Zambetul ne exerseaza musculatura faciala. Prin zambet si prin ras, ne punem in miscare muschii faciali, fiind o buna gimnastica pentru relieful fetei.

Ne simtim mai cu chef! Zambind, starnim anumite reactii chimice in corp care ne fac foarte bine. Sigur stii ca rasul elibereaza endorfinele, moleculele fericirii.

Un lucru este sigur…dupa toate cele citite…cu totii zambim in aceeasi limba!

“Un zâmbet nu costă nimic, dar oferă mult. El îmbogăţeşte pe cei ce-l privesc, fără a-i face mai săraci pe cei ce-l dăruiesc. El ia numai o clipă, dar amintirea sa dăinuie uneori pentru totdeauna”
Echipa DiaDraDent va doreste weekend placut!