Halena: cauze si tratamentul respiratiei urat mirositoare

Una din cauzele principale ale halenei este o igiena orala deficitara. Mirosurile care se degaja din gura provin de la alimentele ingerate si de la bacteriile care se afla deja acolo. Guma de mestecat, bomboanele mentolate si apa de gura ajuta dar nu va vor vindeca de respiratia urat mirositoare. Cea mai buna metoda pentru a scapa de halena este sa va spalati pe dinti, sa folositi ata dentara si sa va curatati si limba. Pentru o respiratie proaspata curatarea limbii este obligatorie.
O alta cauza a halenei pot fi afectiunile din cavitatea bucala. Boli ale gingiilor sau o gura uscata pot duce la o crestere masiva a numarului bacteriilor. Gingiile sangerande cresc oportunitatile de dezvoltare a bacteriilor, dar o gura uscata este unul dintre cele mai dese motive ale respiratiei urat mirositoare. Saliva nu da voie bacteriilor sa se stabileasca intr-un singur loc si sa se inmulteasca, astfel o gura uscata este ideala pentru dezvoltarea lor. Caldura excesiva sau folosirea unor medicamente pot cauza o gura uscata.
Cea mai buna metoda pentru mentinerea unui echilibru al salivei este sa consumati cat mai multa apa sau alte lichide. Daca sforaiti sau suferiti de alte afectiuni ale cailor respiratorii folositi un spray nazal cu solutie salina pentru a mentine mucoasa umeda.
Lipsa carbohidratilor din organism poate fi o cauza a respiratiei urat mirositoare . In lipsa lor organismul arde grasimile depozitate in corpul uman ceeea ce poate duce la o conditie numita cetoza. Din pacate cetozele nu miros prea frumos si asta poate conduce la halena.
O alta cauza majora a halenei sunt alimentele cu arome puternice. Cele mai frecvente sunt ceapa, usturoiul, alcoolul si tutunul. Aceste alimente nu produc mirosul neplacut numai in gura.
Solutia: -periajul dentar
-consumul de lichide
-Coacazele elimina o parte din mirosurile urate si impiedica bacteriile sa mai adere de cavitatea bucala.
-Guma de mestecat fara zahar cu xylotol ajuta la reducerea placii dentare.
Uneori halena poate fi un semn al unei afectiuni mai serioase. Cele mai obisnuite cauze sistemice ale halenei sunt diabetul si refluxul gastro-esofagian. Alte afectiuni mai putin comune dar care pot cauza halena sunt boli ale ficatului sau rinichilor.
Daca igiena orala si surplusul de carbohidrati nu va ajuta atunci trebuie sa mergeti la medic pentru a vedea daca nu suferiti de o afectiune generala.
O saptamana cat mai frumoasa!!!!!!!!!!!!!!!